mol
Nagyvilág

Mol-alvállalkozókat öltek Pakisztánban

Fegyveres rajtaütésben meggyilkolták Pakisztánban a Mol magyar olajvállalat két helyi alvállalkozóját, másik kettőt elhurcoltak.

A súlyos incidens az északnyugati országrészben, Kohát térségben történt. A gyaníthatóan szélsőséges iszlamista fegyveresek a munkából hazatérő dolgozók gépkocsioszlopát támadták meg, és a konvojt kísérő négy katonát is megöltek.

A vidék főadminisztrátora, Halid Umerzaj szerint az áldozatok a MOL pakisztáni leányvállalata, a Mol Pakistan alvállalkozóinak dolgoztak. A leányvállalat olaj- és gázmezők kutatásával, fejlesztésével foglalkozik az afgán határ közelében lévő, veszélyes vidéken.

A két gépkocsiból álló konvojt a határrendőrség védte. Négy katona, valamint egy gépkocsivezető és egy munkás vesztette életét a támadásban, két másik alkalmazottat elraboltak – mondta el Umerzaj.

Pakisztán számottevő olaj- és gázkészletekkel rendelkezik délen és északnyugaton, de a kitermelésük kockázatos az iszlám szélsőségesek és a rablóbandák garázdálkodása miatt. Korábban más külföldi és helyi cégeket is támadások értek, s emiatt közülük sok visszafogta a tevékenységét.

2009-ben egy lengyel olajmérnököt raboltak el északnyugaton iszlamisták, és később le is fejezték. Egy szintén elrabolt kínai mérnököt hat hónap rabság után sértetlenül szabadon engedtek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik