Nagyvilág

Turistákat vertek Tuniszban

Helyiek kirángattak a taxikból, majd összevertek húsz svéd turistát Tunézia fővárosában - állította a svédek egyike az AFP francia hírügynökségnek adott interjújában.

A férfi elbeszélése szerint az ütések, rúgások közben azt kiabálták rájuk, hogy külföldi terroristák.”Tíz nappal ezelőtt érkeztünk vaddisznóvadászatra. Három taxival tartottunk a reptérre, amikor az egyik ellenőrzőpontnál leállították a kocsikat, és megtalálták a puskákat. Ekkor elfajult a helyzet. Az ott lévő tunéziaiak kiráncigáltak minket a kocsikból, majd megrugdostak és megüttök többször” – mondta a vadászok egyike, Ove Oberg újságíróknak az egyik tuniszi hotelban.

Oberg elmondása szerint a verés közben érkeztek meg rendőrök, akik leállították a lincselőket. “Megmutattuk nekik az engedélyeinket, és elmagyaráztuk, miért vannak nálunk fegyverek” – mesélte a svéd férfi. Az AFP jelentése szerint hat svéd véres arccal és sebekkel érkezett vissza a szállóba. Oberg azt mondta, nem tud semmit a többiekről, köztük a testvéréről.

Egy rendőri vezető nem sokkal a svédek elleni támadás előtt azt nyilatkozta az állami tévében, hogy őrizetbe vettek több külföldit, köztük négy németet, miután fegyvereket találtak az őket szállító taxikban. Azt nem tudta megmondani, hány külföldiről van szó, és a németeken kívül a többiek milyen nemzetiségűek.

Az AFP értesülései szerint a külföldieket a legfőbb ellenzéki párt, a PDP székházának közelében vették őrizetbe. Éppen akkor, amikor tűzharc robbant ki az épületnél.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tunézia: három elnök 24 óra alatt (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik