Külföld

Rendkívüli ülés a médiatörvényről

admin
admin

2011. 01. 17. 17:36

Az Európai Bizottság alelnökeinek részvételével rendkívüli ülés lesz hétfő este Strasbourgban a magyar médiatörvényről. A Marketing&Media helyszíni tudósítója úgy tudja, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest kérdezik majd az alelnökök a törvényről.

A magyar médiatörvényről tartanak eszmecserét hétfő este az Európai Parlament első idei plenáris ülésén Strasbourgban. Az EP-ben viszonylag visszafogott az élet, a képviselők egy része még útban van az ülésekre, a sajtószobában azonban egyre nagyobb a nyüzsgés, és az egymással folytatott párbeszédekből gyorsan kiderült, hogy sokakat foglalkoztat a magyar médiatörvény és a hamarosan kezdődő ülés.

Minderről egyelőre csak annyit tudni, hogy Viviane Reding és Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke intéz majd kérdéseket a magyar kormány képviselőjéhez, aki információink szerint Navracsics Tibor lesz. Az ülésen, amelyet az Állampolgári Jogi, Bel- es Igazságügyi Bizottság hívott össze, ott lesznek a kulturális bizottság tagjai is.

Azt is lehet már tudni, hogy lesz folytatása is a témának: január 25-én és 26-án Brüsszelben üléseznek majd újra az érintettek. A magyar médiatörvényt ugyanis az Európai Bizottság is vizsgálja.

További részleteket itt olvashat>>>

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.