Nagyvilág

Akár 30 centis hó is eshet New Yorkban

Újabb vihar közelít az Egyesült Államok keleti partvidékéhez. Az időjárási előrejelzések szerint akár 30 centiméteres hótakaró boríthatja be a New Yorktól Bostonig terjedő területet.

Az országos meteorológiai szolgálat viharjelzést adott ki, s azt jósolja, hogy helyi idő szerint várhatóan kedd éjjel kezdődik és egész szerdán kitart a havazás a térségben, s ennek eredményeként 15 és 30 centiméter közötti hóréteg alakul ki.

Az előző hóvihar – amely a hatodik legnagyobb volt New York város történelmében – fél méter vastag hóval borította el a Central Parkot. December 26-án és 27-én közel 17 órán át szakadt a hó.

Bár ezúttal nem kell ilyen kiterjedt és erős havazásra számítani, a nagyobb városokban így is fennakadásokat okoz majd a tömeg-, valamint a légi közlekedésben. A Continental Airlines és a JetBlue légitársaság mintegy száz-száz járatot máris törölt a kedd estiek közül, az American Airlines pedig arra számít, hogy éjszakai járatokat kell törölnie.

Michael Bloomberg, New York polgármestere arra kérte az ingázókat, hogy szerda reggel lehetőleg ne használják autóikat, mert várhatóan hajnalban lesz a legintenzívebb a hóesés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik