Nagyvilág

Az utasok többsége meghalt az iráni légi balesetben

Legalább 72 ember meghalt, és 33-an megsérültek Iránban, amikor lezuhant az állami légitársaság egyik gépe az ország északnyugati részén - jelentette vasárnap az iráni sajtó.

Az Iran Air Boeing 727-es típusú gépén 105 ember volt. A tragédiát az első vizsgálatok szerint a rossz időjárás okozta. A területen erős havazás volt.A Teheránból indult repülőgép Nyugat-Azerbajdzsán tartomány székhelyére tartott, amikor helyi idő szerint vasárnap délután háromnegyed nyolc órakor lezuhant. Az egyórás késéssel indult gép egy falu mellett csapódott be, majd legalább három darabra tört, de nem gyulladt ki – közölték tartományi tisztségviselők, az iráni állami televízióval.

A zuhanásban 72 ember halt meg, és 33-an megsérültek – közölte a Fars iráni hírügynökség a tartományi halottkémre hivatkozva. A sérültek közül legalább tízen súlyos állapotban vannak. A gép fedélzetén lévő emberek közül senki sem úszta meg sérülések nélkül az esetet.

Néhány utasnak sikerült önállóan kijutnia a gépből, másokat a falusiak mentettek ki. A mentést az időjárási körülmények is nehezítették. A területen ugyanis a hó vastagsága eléri a hetven centimétert – közölte a Fars.

Az Urmia városába tartott gép feltehetően a rossz időjárás miatt zuhant le – jelentette ki az Iran Air szóvivője. Az iráni közlekedésügyi minisztérium közlése szerint az egyik fekete dobozt már megtalálták. Az IRNA iráni hírügynökség közlése szerint az Urmia környékén lévő kedvezőtlen időjárás miatt töröltek két korábbi vasárnapi járatot, amelyek Teheránból indult volna a városba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik