Nagyvilág

Áldozatokat szed a rendkívüli hideg Indiában

Nem nyitottak ki az iskolák hétfőn Újdelhiben, ahol a negyven éve nem tapasztalt hideg miatt a téli szünet meghosszabbítását rendelték el a helyi hatóságok.

India északi államaiban több mint nyolcvan ember halt meg az előző héten a szokatlan hideg miatt. Az elmúlt 24 órában 17 ember halt meg a hideg téli időjárás miatt az Indiai északi részén található Uttar Pradés államban – közölte a helyi katasztrófavédelem. Ezzel együtt már 86-ra emelkedett az elmúlt héten a hideg miatt meghalt emberek száma, csak Uttar Pradésban. A PTI indiai hírügynökség jelentése szerint az északkeleti Bihár államban 11 ember életét követelte a hideg.

Újdelhiben vasárnap három Celsius-fokot mértek, amelyre negyven éve nem volt példa – közölte az indiai meteorológiai intézet, az AFP francia hírügynökséggel. Az előrejelzések szerint a következő napokban a hőmérséklet további csökkenésére számítanak.

Újdelhi hatóságai a hideg időjárás miatt tanítási szünetet rendeltek el a főváros összes iskolájában. A téli szünet meghosszabbítása csütörtökig lesz érvényben. Hasonló döntéseket hoztak India több északi államában is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Korrupciós botrányok bénítják meg az indiai kormányt (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik