Nagyvilág

Magyarország slágertéma, drámai árvízhelyzet, kettős állampolgárság [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Kiszabadították fogságából a tavaly októberben elrabolt Papp István ENSZ-alkalmazottat. A Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a szudáni hatóságok szerint Papp István jó egészségi állapotban van, és Kairó felé tart.
Bővebben…

Elárasztották a nemzetközi sajtót a magyar kormány intézkedéseivel, illetve hazánk uniós elnökségi ciklusának megkezdésével foglalkozó cikkek. A Le Monde című francia napilap szerint Magyarország fittyet hány az EU azon értékeire, amelyeket az európai alapjogi charta is rögzít, míg a The Times azt írja, Magyarország stabil demokrácia, amely ellen nem kellene összefogni.
Bővebben…

A magyar állampolgárság igénylésének kérdése nemcsak a román közéleti szereplők, hanem a romániai magyarság körében is vegyes véleményeket szül.
Bővebben…

Két nap leforgása alatt majdnem a duplájára nőtt az árvíz által körülzárt városok száma az északkelet-ausztráliai Queensland szövetségi államban. A drámai helyzetet tovább fokozza, hogy szerdán viharjelzést adtak ki Queensland déli részére azzal, hogy fennáll az újabb heves esők és a folyók hirtelen szintemelkedésének kockázata.
Bővebben…

Közös európai fellépést sürgetett a francia külügyminiszter a Közel-Keleten élő keresztények elleni támadások ügyében.
Bővebben…

Távozik posztjáról Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője. Amerikai lapértesülésekből már korábban kiderült, hogy Barack Obama jelentősen átalakítja kabinetjét elnöki ciklusának második felére, amelynek során komoly konfliktusok várhatók közte és a képviselőházban többségbe került republikánusok között.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik