Nagyvilág

Megvédte Orbánt a Rzeczpospolita

A viták középpontjába került Orbán Viktor magyar kormányfő védelmére kelt a Rzeczpospolita című lengyel konzervatív napilap - adta hírül a dpa német hírügynökség.

A hírszolgálati iroda “Rzeczpospolita: Európa igazságtalan Orbánnal szemben” címmel ismertette a lengyel újság cikkét. “Orbán meg akarja változtatni Magyarországot, és ebben konzervatív eszmék vezérlik. Új alkotmányt akar adni az országának, és abban Magyarország keresztény örökségének, valamint az emberi élet értékének a tiszteletét írnák elő” – idézte a lapból.

A lengyel lap felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló lépéseket tesz José Luis Zapatero, Spanyolország szocialista kormányfője, aki úgy véli, hogy a választók támogatása feljogosítja arra, hogy erkölcsi forradalmat hajtson végre.

A Rzeczpospolita szerint “Európa Spanyolország belügyének tekinti a Zapatero által követett politikát, míg a nyugati baloldalt sokkos állapotba hozta Orbán konzervatív forradalma”. “Orbánnak nem szabad elfelejtenie, hogy Európa – még ha igazságtalanul is – a jobboldalnak még jobban a körmére néz” – idézte a dpa a lengyel napilapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik