Nagyvilág

Clintonnak egy csaló gyűjtött adományokat

Beismerte Hillary Clinton egyik híve a bíróságon, hogy a 2008-as amerikai elnökválasztás kampányában csalt a Clinton számára gyűjtött adományokat illetően.

A washingtoni igazságügyi minisztérium helyi idő szerint hétfőn kiadott közleménye szerint a 46 éves Evan Snapper elismerte egy szövetségi törvényszék előtt: úgy tüntetett fel bizonyos – egyenként 2300 dollár értékű – adományokat, hogy azok 21 különböző magánszemélytől származnak, megtévesztve a szövetségi választási bizottságot.

Snapper valójában egy embertől kapta a teljes összeget. A férfi tettével megszegte a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat, amelyek korlátozzák a magánszemélyektől elfogadható pénzügyi adományokat.

A jelenleg külügyminiszterként tevékenykedő Hillary Clinton elvesztette a demokrata párti előválasztásokat Barack Obamával szemben, aki végül felülkerekedett republikánus párti riválisán, John McCainnen a 2008 novemberében rendezett amerikai elnökválasztáson.

Snapper ügyében április hetedikén hirdetnek ítéletet, a férfit ötéves szabadságvesztésre és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre is ítélhetik, ha a bíróság bűnösnek találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik