Nagyvilág

Fellázadtak az utasok Moszkva repterein

Tiltakozó akciót kezdtek az utasok a moszkvai reptereken kedden, mert a rendkívüli időjárás miatt már több mint két napja nem tudtak elutazni.

Seremetyevón megszállták a poggyászellenőrző részt, a Domogyedovón várakozók pedig állítólag megrohamozták az útlevél-ellenőrző részleget. Az orosz fővárosban egy a hétvégén érkezett melegfront által hozott jégeső síkossá tette a kifutópályákat, vezetékek szakadtak le, áramkimaradások voltak. Három nap alatt több mint 200 járatot kellett törölni.

A hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy hogyan okozhatott ekkora káoszt az időjárás. A Domogyedovón rekedt utasok a rossz szellőztetésre, az akadozó vízellátásra, és az áramszünetekre panaszkodtak. “Az emberek az idegösszeomlás szélén vannak” – nyilatkozta egyikük az Interfax orosz hírügynökségnek.

Dmitrij Medvegyev elnök célja annak kiderítése, hogy a reptéri hatóságok minden tőlük telhetőt megtettek-e, valamint jogszerűen jártak-e el a káoszhelyzet kezelése során – közölte a Kreml szóvivőjére hivatkozó Ria Novoszty. Vlagyimir Putyin miniszterelnök utasította a vészhelyzetek miniszterét, Szergej Sojgut, hogy tegyen meg mindent a közlekedési káosz rendezésére.

Egy a YouTube videomegosztó oldalra felkerült felvétel tanúsága szerint a Seremetyevó reptéren várakozók műanyag hulladékgyűjtőket ütögettek és azt kiabálták, hogy “szégyen”. A reptéri biztonsági szolgálat eközben semmit sem tett a tiltakozó akció megállítására.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tízezrek rimánkodnak, hogy repülhessenek (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik