Nagyvilág

Új Szó: széllel szemben indul a magyar elnökség

Széllel szemben címmel közöl kommentárt a magyar uniós elnökség megkezdésével kapcsolatban az Új Szó szlovákiai magyar hírportál hétfőn.

A Ferihegyre vezető kátyúk betömése, a gödöllői kastély felújítása és a zamatos magyar borok kiválasztása ellenére hatalmas ellenszélben kezdi meg uniós elnökségét Magyarország – írja Sidó H. Zoltán, a cikk szerzője.

A lap újságírója szerint Orbán Viktor „túlhabzó forradalma” Európa-szerte felháborodottságot szült, ám a magyar miniszterelnök ezzel nem törődik. A szerző a Moody’s és a Fitch leminősítése kapcsán megjegyzi, hogy Magyarország 2011-ben spekulatív sávba esik vissza, amely külön kínos a tanácsi elnökséget ekkor betöltő ország számára.

A kétpilléres nyugdíjrendszer kárára elfogadott EU-konform költségvetésről és a nemzetközi felháborodást kiváltó médiatörvényről szólva a szerző megjegyzi: felmerült Budapest elnökségi alkalmasságának kérdése, amely korántsem összeesküvés-elméletek szüleménye, hanem a hatalomtól „megkótyagosodott” Fidesz-stáb hibája, amely Sidó H.Zoltán szerint veszélyes vizekre kormányozza a “jobb sorsra érdemes Magyarország” hajóját.

AJÁNLOTT LINKEK:

Van Rompuy bízik a magyar elnökségben (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik