Nagyvilág

Nő a hókáosz Európában

Ismét súlyos gondokat okoz Nyugat-Európa közlekedésében a téli időjárás, és a meteorológusok újabb havazást jósolnak.

A legtöbb probléma Franciaországban, Belgiumban, Németországban és Írországban jelentkezett: több repülőteret be kellett zárni, több száz járatot töröltek, Németország északi részén pedig leállt a vasúti közlekedés, míg Észak-Olaszországban pedig áradásokra számítanak a heves esőzés miatt, és Velencét máris elöntötte a tenger.

Béna Belgium

Belgium reggel óta megbénult a hóesés miatt. Ráadásul a Brüsszel Sur-Charleroi repülőteret még előző este le kellett zárni átmenetileg, a nemzetközi repülőtér pedig nem fogad járatokat, mert elsőbbséget biztosítanak az induló gépeknek, még mielőtt megint rosszabbra fordul a helyzet.

Vallóniában és a fővárosban, valamint Flandria nagy részén nem közlekednek az autóbuszok a vastag hó miatt. Emellett, az utakon összesítve 500 kilométer hosszan alakultak ki dugók. Több autópályát és repteret lezártak, a nagy teherautók pedig egyáltalán nem közlekedhetnek. Csak a vasút működik, de sok késéssel.

Németországban a vasúti közlekedés omlott össze

Németországban a harmadik legnagyobb repülőtér, a düsseldorfi csak részlegesen lépett ismét működésbe, miután már száz járatot törölni kellett a tervezett 335-ből. Európa legnagyobb repülőtere, a frankfurti működik, de késések előfordulnak.

Észak-Németországban péntekre virradóan összeomlott a vasúti közlekedés, mivel több órára megszakadt az összeköttetés Berlin és Hannover között a felső vezetékek eljegesedése miatt. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a havazás a nap folyamán kiterjed az egész országra.

40 ezernek gond a 120 ezer tonna hó

Írországban kinyitott a dublini repülőtér, de előtte 40 ezer utasnak okozott kellemetlenségeket a felhalmozódott 120 ezer tonna hó. Nagy-Britanniában a repülőterek működnek, gondok a vasúti közlekedésben vannak, főként az északi országrészben. Késésekkel járnak az Eurostar-vonatok is, amelyek Londont Brüsszellel és Párizzsal kötik össze.

Észak- és Közép-Olaszországban riasztást rendeltek el a hét végén várható áradások miatt, Velencének pedig már több mint 50 százalékát tenger borítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik