Nagyvilág

Csomagbomba robbant fel római nagykövetségeken

Levélbomba robbant Svájc és Chile római nagykövetségén csütörtökön, a detonáció két embert megsebesített - közölte az olasz média.

A nap folyamán később az ukrán nagykövetségen is gyanús csomagot találtak, a rendőrség vizsgálata szerint az azonban robbanóanyagot nem tartalmazott.

A chilei és a svájci nagykövetségre érkezett robbanó leveleket a követségek munkatársai nyitották ki, és ekkor sérültek meg. A svájci kirendeltség alkalmazottját súlyos kézsérülései miatt kórházba szállították.

A hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását. A nyomozók az olasz sajtónak elmondták, arra gyanakszanak, hogy olasz anarchisták rejtették csomagokba a robbanószerkezetet, válaszul arra, hogy április 15-én Svájcban őrizetbe vették három társukat, akik a gyanú szerint az IBM egyik irodaháza ellen terveztek merényletet.

Franco Frattini olasz külügyminiszter „sajnálatos erőszakcselekménynek” minősítette a robbantásokat, és támogatásáról biztosította a követségek munkatársait.

Az európai hatóságok az ünnepek idején magasabb terrorkészültségben vannak. Rómában kedden bombariadó volt az egyik metróvonalon, mivel egy gyanús, drótokat és lőporra emlékeztető anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik szerelvényben. A csomagról később kiderült, hogy ártalmatlan, mivel nem volt benne detonátor és lőpor se.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik