Nagyvilág

Az összes WikiLeaks-iratot megszerezte egy norvég lap

Egy norvég napilap megszerezte azt a több mint 250 ezer amerikai diplomáciai táviratot, amelyet a WikiLeaks szép lassan hoz nyilvánosságra - közölte a lap ügyvezető szerkesztője.

Az Aftenposten című lap a WikiLeakstől függetlenül fogja felhasználni az amerikai diplomáciai táviratokat – közölte a szerkesztő.”Hozzájutottunk az összes irathoz” – közölte az Aftenposten szerkesztője az AFP francia hírügynökséggel. Ole Erik Almlid azt azonban nem árulta el, hogy miként jutott a birtokukba az összes dokumentum, amelyeket a WikiLeaks még nem hozott teljes egészében nyilvánosságra.

A WikiLeaks november végén kezdte el lassan nyilvánosságra hozni a birtokukba jutott 250 287 darab amerikai diplomáciai táviratot. Csütörtök este 1 896 irat volt megtekinthető a WikiLeaks oldalán.

Az Aftenposten a WikiLeakstől teljesen függetlenül fogj beszámolni a táviratokban szereplő információkról – mondta el a lap szerkesztője. Így olyan táviratok is szerepelhetnek a lap oldalain, amelyeket maga a WikiLeaks még nem tett közzé. A norvég lap naponta öt irattal fog foglalkozni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Feltételes szabadlábon a WikiLeaks atyja (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik