Nagyvilág

Politikai leszámolás Minszkben, európai hókáosz, koreai feszültség [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Több ezren várakoznak az európai reptereken, amelyek többségén még hétfőn is káoszt okoz a hó és a jég. A londoni, párizsi, frankfurti, amszterdami és brüsszeli reptereken a hétvége óta akadozik a közlekedés, a belga főváros repülőterének illetékesei ráadásul közölték: szerdáig egyetlen gép sem száll fel a reptérről, mivel kifogytak a jégtelenítő folyadékból.
Bővebben…

Kettő kivételével az összes fehérorosz ellenzéki elnökjelöltet őrizetbe vették hétfőre virradóra a fővárosban, Minszkben lezajlott ellenzéki tüntetés után. Összesen hét elnökjelöltet vettek őrizetbe a hírügynökségi jelentések szerint. A kórteremből ismeretlen helyre hurcolták a választásokon második helyen végzett Uladzimir Neklaev elnökjelöltet, akit a rendőrattak után eszméletlenül szállítottak kórházba.
Bővebben…

Az észak-koreai fenyegetések ellenére a dél-koreai hadsereg lefolytatta tüzérségi lőgyakorlatát az Észak- és Dél-Koreát elválasztó tűzszüneti vonal közelében fekvő szigeten. A lőgyakorlat közel másfél, más hírek szerint két órán át tartott. Korábbi jelentések szerint a hadgyakorlaton mintegy kétezer lövedéket kellett kilőni a szigetről.
Bővebben…

A brit rendőrség letartóztatott 12 személyt egy nagyszabású terrorakció megszervezésének vádjával. A brit közbiztonság szempontjából különösen jelentősséggel bír a csoport leleplezése.
Bővebben…

Az amerikai igazságügy-miniszter keresi Julian Assange jogi felelősségre vonásának módját – közölte vasárnap Joe Biden alelnök. Bidennel – aki “high-tech terroristának” tartja a titkos amerikai diplomáciai táviratokat nyilvánosságra hozó portál, a WikiLeaks alapítóját – az NBC készített interjút, és a televízió előzetesen, leiratban közölt ebből részleteket.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik