Nagyvilág

Assange-nak 2 “kisasszonya” volt

Egy 31 éves baloldali aktivista és egy 27 éves rajongó az a két svéd nő, akik nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják a titkos dokumentumokat kiszivárogtató internetes oldal, a WikiLeaks alapítóját - írja a The Guardian.

A 68 oldalas, svéd rendőrség nyomozati anyag szerint a szexuális bűncselekményeket Julian Assange még a nyáron követte el.

Assange augusztus 11-én érkezett a svéd fővárosba, hogy a svéd szociáldemokrata párt keresztény platfromjának vendégeként “A háború első áldozata, az igazság” címmel előadást tartson. A csoport képviseletében egy 31 éves – a brit bíróság által csak – “A kisasszonynak” nevezett hölgy tartotta vele a kapcsolatot. Assange az ő egyszobás stockholmi lakásában lakott, és többször is szexuális kapcsolatba léptek, egyszer “A kisasszony” akarata ellenére. Majd ezután is még napokig “A kisasszony” lakásában lakott.

A másik álltólagos áldozat “W kisasszony” Assange csodálója volt és Stockholmi előadása idején az első sorban ült. Mivel felkeltette a figyelmét, elmentek moziba is, két nappal később pedig elutaztak “W kisasszony” lakásába, 50 kilométerre a svéd fővárostól. Itt zaklatta akarata ellenére őt a Wikileaks alapító.

Ezután a két “kisasszony” beszélt egymással és kiderült számukra, hogy hasonlókat éltek át. Ezután szerették volna elérni, hogy Assange végeztessen magán nemibetegség tesztet, de ő erre nem volt hajlandó, ezért fordultak augusztus 20-án a rendőrséghez.

A WikiLeaks alapítóját szexuális zaklatással és nemi erőszakkal gyanúsítják, de vádat nem emeltek ellene. Assange és ügyvédje szerint nincs bizonyíték a történtekre. A több ezer oldalnyi titkos amerikai dokumentumot kiszivárogtató internetes oldal alapítója úgy véli, hogy mindez a része az ellene indult bosszúhadjáratnak és lejárató kampánynak, amelynek célja, hogy többet ne szivárogtasson ki adatokat. A svéd ügyészség tagadja, hogy politikai nyomásra cselekedtek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik