Nagyvilág

Titkos bankszámlái voltak Sanadernek

Az ausztriai kiadatási őrizetben lévő Ivo Sanader volt horvát kormányfő két titkos bankszámlájára bukkant az Interpol - jelentette a horvát televízió szerdán késő este.

Az 1,2 millió euró értékű pénzösszeget Sanader még Horvátországban mosta tisztára, majd külföldi bankokban helyezte el – közölte a televízió a horvát nyomozó hatóságokra hivatkozva. Az értesülést egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, mert a nyomozás még folyamatban van.

A Jutarnji list című horvát napilap forrásai szerint osztrák bankokról van szó. Az egyik számlát a saját nevén nyitotta meg Sanader, a másikat pedig már elhunyt apja nevén. Ez utóbbit azért tartják különösnek a nyomozó hatóságok, mert a számlán egymillió eurót helyeztek el, holott Sanader apja igen szerény körülmények között élt.

A nyomozó hatóságok megvizsgálják Sanader más családtagjainak Liechtensteinben, Svájcban és az Egyesült Államokban nyitott bankszámláit is.

A korrupcióval gyanúsított Sanadert pénteken, nemzetközi elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Salzburg térségében, egy nappal azután, hogy hazájában felfüggesztették parlamenti képviselőként élvezett mentelmi jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik