Nagyvilág

Már több ezer áldozatot szed a kolera

Haitin a kolerajárvány halálos áldozatainak száma már meghaladja a 2300-at, a fertőzötteké pedig 105 ezerre tehető - tudta meg a Thaindian News.

Az elmúlt napokban 130-an haltak bele a betegségbe, az ország egészségügyi minisztériuma szerint.

Azt még továbbra sem tudták megállapítani, hogy pontosan mi okozta az október derekán megjelent kolerajárványt. Egy francia járványügyi szakember a múlt héten csak azt erősítette meg a helybéliek gyanúját, hogy a kór a karibi ország középső részén állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd onnan terjedt el.
KÉPEK a katasztrófáról

KÉPEK a katasztrófáról

Ez a térség közel van a januári földrengés óta, a főváros környékén létesült, zsúfolt menekülttáborokhoz, ezért a segélymunkások mindenképpen szeretnék elejét venni annak, hogy a kolerajárvány átterjedjen oda.

Mivel több tízezer ember még mindig tömött “sátorvárosokban” húzza meg magát és rossz egészségügyi viszonyok között él, illetve kevés tiszta vízhez jut. Ezért, a hatóságok azt feltételezik, a járvány oka, hogy az emberek fertőzött vizet ittak az Artibonite folyóból. Ezt a betegek közül többen megerősítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik