Nagyvilág

Kelet felé vonul a hóviharzóna Amerikában

A hatalmas hóviharzóna, amely a hét végén az amerikai Közép-Nyugatot bénította meg, hétfőre keletebbre vonult s elérte az ohiói Cleveland és a georgiai Atlanta vonalát.

Clevelandban a meteorológusok szerint a nap folyamán akár 23 centiméter hó is eshet. A repülési szakemberek súlyos késésekre számítanak, az légi utasok versengenek a szállodai helyekért. Az Egyesült Államok keleti államaiban az erős szél miatt így is gyakoriak a járatkiesések.

A chicagói O’Hare reptér a CNN jelentés szerint vasárnap estig legkevesebb 1375 járatot törölt. A “szeles városba” érkező repülőgépek átlagosan 6 órát késnek. De akadozik Atlanta, Boston és Newark repülőterének forgalma is.
A hóviharok az előrejelzések szerint legalább a hét közepéig el fognak tartani. Az északkeleti államokban a hó mellett esőre is számítanak.

Minneapolisban megkezdődtek a hó súlya alatt beszakadt Metrodome felfújható kupolájának javítási munkálatai. A város iskoláiban hétfőre a közlekedési hóakadályok és a hideg miatt tanítási szünetet hirdettek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik