Nagyvilág

Iszlám terrortámadások a svéd fővárosban

Stockholmban: öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát.

Terrorista bűncselekménynek nyilvánította a svéd rendőrség a Stockholm belvárosában szombaton történt robbantásokat, s az ügyben a hírszerző szolgálatok vették át a nyomozást. Ez derült a rendőrség és a hírszerző szolgálatok vasárnap délelőtt tartott közös sajtótájékoztatóján, amelyen azt is bejelentették, hogy nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét, csupán növelik a rendőri jelenlétet az utcákon.

A svéd főváros kereskedelmi központjában előbb egy autó robbant fel a karácsonyra készülődő bevásárlókkal tömött Drottning utcában, majd néhány perccel később alig 200 méterrel távolabb, az Olof Palme néhai miniszterelnök nevét viselő utcában történt robbanás. A felrobbant gépkocsiban gáztartályok voltak.

A támadásoknak a merénylő volt az egyetlen halottja, két járókelő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Egy szemtanú elmondása szerint a feltételezett terrorista “valamit arabul kiabált”, mielőtt feláldozta volna életét.

A rendőrség és a hírszerző szolgálatok nem erősítették meg a helyi sajtó értesüléseit, miszerint a merénylő holttestén odaerősített robbanóanyagot találtak. A személyazonosságát sem közölték, arra hivatkozva, hogy a feltételezett elkövető családját még nem értesítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik