Nagyvilág

Öngyilkos lett a csaló Madoff fia

Holtan találtak rá szombaton New York-i lakásában a világ legnagyobb, 50 milliárd dolláros csalását elkövető Bernard Madoff idősebbik fiára.

A 46 éves Mark Madoff a rendőrség szerint feltehetően öngyilkosságot követett el apja letartóztatásának második évfordulóján. A Madoff-fiú egy kutyapórázra kötötte fel magát és búcsúüzenetet is hagyott.

A nappali mennyezetén átvezető csőről lelógó holttestre az apósa lelt rá a manhattani SoHo negyedben lévő lakásban, ahol épségben megtalálta az öngyilkos kétéves kisfiát és a kutyáját is. Az apóst Mark Madoff felesége, a jelenleg Floridában tartózkodó Stephanie Morgan riadóztatta, akit a férje e-mailben kért meg rá, hogy küldjön el valakit a fiukért.

A halálesetet megelőzően a szövetségi nyomozók vizsgálatot indítottak a piramisjáték-szerű csalásért 150 éves börtönbüntetésre ítélt Bernard Madoff fivére és fiai ellen, de nem gyanúsították meg őket. Az idősebb Madoff mellett még hét személyt ítéltek szabadságvesztésre, a család szabadlábon maradt tagjai – így Mark ellen – kártérítési pereket indítottak. Az egyik jogi eljárásban azzal gyanúsították meg, hogy 66 millió dollárnyi törvénytelen eredetű pénzt fektetett be ingatlanokba.

A Mark Madoffot képviselő ügyvédi iroda szombaton közleményt adott ki, amely szerint ügyfele, aki „apja szörnyű bűntettének ártatlan áldozata”, nem bírta ki a „hamis vádaskodások és gyanúsítások” miatt két éve folyamatosan reá nehezedő nyomást.

Bernard Madoff fivére, Peter a Madoff Investment Securities családi vállalat egyik vezetője volt. Két fia, Mark és Peter a kereskedelmi részlegen dolgozott, amelynek elvileg nem volt közvetlen köze a csaláshoz.

Februárban Mark Madoff felesége a családot ért fenyegetésekre hivatkozva kérelmezte, hogy visszavehesse leánykori nevét. Mark Madoffnak a jelenlegi hitvesétől egy, az előzőtől, Susan Elkintől pedig két gyermeke született.

Péntek reggel Mark Madoff egy karácsonyi üdvözlőlapot és 400 dollárt adott át a terepjáróját tároló parkolóház őreinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik