Nagyvilág

Tovább retteghet a kövezésre ítélt asszony

A "nyugati média híresztelésével ellentétben" nem engedték szabadon az iráni asszonyt, akit házasságtörés miatt kövezés általi halálra ítéltek.

Mindezt az angol nyelvű nyelvű Press-TV jelentette be pénteken.

A berlini székhelyű Bizottság a Megkövezés Ellen emberi jogi szervezet szóvivője csütörtökön közölte, hogy valószínűleg visszanyerte szabadságát Szakine Mohammadi Astiani.

Mina Ahadi azt mondta: Astianival együtt, akinek érdekében mozgósították a nemzetközi közvéleményt, szabadon engedték fiát és ügyvédjét is.

A CNN bemutatta azt a fotót, melyet csütörtökön közölt az iráni állami televízió az elítélt asszonyról és fiáról. A vasárnap készült felvétel Astiani szabadulását célzó spekulációkra adott okot a világsajtóban, habár ennek tényét a fotó közlésekor egyáltalán nem erősítették meg az iráni hatóságok. A CNN úgy tudja: a Press TV péntek éjszaka fogja sugározni az Astianival készített interjút. Az asszony korábban többször is feltűnt a képernyőn, hogy nagy nyilvánosság előtt vallja be az férje gyilkosságában való részvételt illetve a házasságtörést. Ügyvédje és családja minden egyes alkalommal kitartottak amellettt, hogy hatósági nyomás késztette Astianit az el nem követett bűnök bevallására.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megkorbácsolták a halálra ítélt iráni nőt (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik