Nagyvilág

Szélsőséges az idő Moszkvában

Moszkvában a szerda éjszakai és a csütörtöki tartós hóesés után pénteken reggelre 0 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet, minden csupa latyak, de szombatra már mínusz 10-15 fokot ígérnek a meteorológusok, vagyis jégtakaró borít be hamarosan mindent.

A városban a közlekedés a havazás miatt már csütörtökön délután megbénult. Pénteken az autósokat óvatosságra szólították fel a jég miatt.

Erősen változik a légnyomás. Csütörtökön közel rekordmértékben zuhant, s ettől ingadozik az emberek vérnyomása. Az orvosok azt tanácsolták, hogy aki érzékeny az időjárásra, hordja magával a gyógyszereit.

Szentpétervár környékén, a Leningrádi területen csütörtökön és pénteken olyan hóvihar dúlt, hogy pénteken 44 település – mintegy 1500 ember – áram nélkül maradt. A károk felszámolásához, az áramellátás helyreállításához 10 brigádban 37 ember kezdett hozzá.

Az áram és a fűtés kimaradásáról a viszonylag enyhe idő ellenére az ország sok vidékéről érkeznek jelentések, mivel az infrastruktúra szinte mindenütt elöregedett.

Több szokatlan balesetet is jelentettek a hírközlő szervek: így Szentpéterváron és Jekatyerinburgban többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek, amikor csővezetékek robbantak fel, és a víz embereket forrázott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik