Nagyvilág

Lelőttek két bankrablót Karlsruhéban

Egy karlsruhei bankrablás során lelőttek két gengsztert pénteken délután.

A gengszterfilmbe illő támadás Karlsruhe belvárosában történt. A hatóságok közlése szerint kora délután riasztották a rendőröket, akik azonnal a helyszínre siettek. A két férfi – aki egy bankot próbált kirabolni – menekülni igyekezett, és menekülés közben, a járdán több lövést adott le, egy kivezényelt rendőrnőt a lábán megsebesítve.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és a két bankrablót leterítették. A hatóságok állapotukról egyelőre semmit nem közöltek, mint ahogy személyazonosságukról sem hoztak semmit nyilvánosságra.
Lelőttek két bankrablót Karlsruhéban 1

Meglehet, hogy az a két, úgynevezett „gentleman rabló” akadt horogra, akik az elmúlt 15 évben Karlsruhéban és környékén több mint 20 bankot raboltak ki. A hatóságok által régóta körözött két rabló azért kapta ezt a gúnynevet, mert az elmúlt évek bankrablásait „szokatlanul udvariasan” hajtották végre.

Szemtanúk szerint egyenesen a csodával határos, hogy a péntek délutáni incidens során egyetlen járókelő sem sebesült meg, a lövöldözés ugyanis a péntek délutáni karácsonyi bevásárlási forgatagban, valóságos embertömegben történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik