Nagyvilág

Martonyi kemény beszéde, hackerhadjárat, londoni csetepaté [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír42 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Martonyi a BBC-ben védte a mundér becsületét. A magyar külügyminiszterrel a BBC HardTalk című műsorában készült interjú, melyben Martonyi “alapvető hibának” nevezte a Moody’s részéről Magyarország leminősítését, szerinte a hitelminősítőnek kell újragondolnia lépését. A magyar külügyminiszter a BBC műsorában szinte csak bel- és gazdaságpolitikai kérdéseket kapott, és minden esetben védhetőnek tartotta a kormány döntését.
Bővebben…

Összecsapások törtek ki Londonban csütörtök délután az egyetemi tandíjak felső határának tervezett emelése ellen tüntető diákok és rendőrök között. A konzervatív-liberális brit kormánykoalíció az általános költségvetési megszorítások részeként az állami felsőoktatás támogatását is jelentősen lefaragja, és lehetővé akarja tenni, hogy az angliai állami egyetemek a jelenlegi 3290 fontról (egymillió forintról) kilencezer fontra (3 millió forintra) emeljék az éves tandíj felső határát.
Bővebben…

Mindenki pórul járt, aki a WikiLeaks ellen ment. A svéd kormánytól a PayPalig mindenki megkapta a magáét. A világ hackerei egyesültek. A számítógépes kódfeltörők legutóbbi támadása a svéd kormány honlapjára irányul, s míg ez valószínűleg nem bénítja meg az ország működését, jelzi, mennyire komoly a hackerek elhatározása.
Bővebben…

A Guantánamói-öbölben fogva tartott rabokkal kapcsolatos amerikai jelentésekről szólhat a WikiLeaks következő akciója. Washington számára különösen kínosak lehetnek a nyilvánosságra kerülő kormányzati jelentések, melyekből kiderül: egyes rabokat annak ellenére engedtek szabadon, hogy hírszerzési értékelések szerint kiemelten veszélyesnek számítottak.
Bővebben…

A cancúni klímacsúcs második hetében nőtt egy megállapodás valószínűsége, miután a tárgyalódelegációkhoz csatlakoztak magasabb, miniszteri szintű képviselők is. Hivatalosan két nap van hátra a cancúni klímacsúcsból. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerdán úgy nyilatkozott, a világnak szüksége van a klímavédelmi megoldások olyan példáira, amelyek kézzelfogható eredményeket hozhatnak.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik