Nagyvilág

Őrizetben a Wikleaks-vezér, tehetetlen magyar katonák, gyilkos sárlavina [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A Wikileaks portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratok szerint új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban.
Bővebben…

A brit rendőrség letartóztatta a WikiLeaks oknyomozó portál vezetőjét, Julian Assange-t. A titkos amerikai diplomáciai dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks oknyomozó portál alapítója ellen Svédország adott ki elfogatóparancsot nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetésének vádjával.Megtagadta a szabadlábra helyezését óvadék ellenében, és vizsgálati fogságba helyezte a WikiLeaks szexuális zaklatással gyanúsított alapítóját, Julian Assange-t a brit bíróság.
Bővebben…

Két hónapja rabolták el Szudánban Papp István magyar ENSZ-alkalmazottat, a Terrorelhárítási Központ továbbra is küzd a magyar túsz mielőbbi kiszabadításáért. Hajdu János a Terrorelhárítási Központfőigazgató október végén azt mondta, a tárgyalások alapján legfeljebb négy héten belül megoldódhat Papp István ügye.
Bővebben…

A Sárga-tengerre tervezett katonai erődök létrehozására tett ígéretet a Dél-Koreai elnök. Ri Mjong Bak az elnöki hivatal internetes portálján kedden közzétett információk szerint a Sárga-tengeren lévő öt szigeten- köztük a nemrég megtámadott Jongpjong-szigeten – kíván újabb erődöket létrehozni, hogy a helyi lakosok nyugodtan folytathassák életüket.
Bővebben…

Moszkvai külügyi források értetlenségüknek adtak hangot a WikiLeaks honlapon megjelent legfrisebb információkkal kapcsolatban. Ezek szerint a NATO az év elején katonai terveket dolgozott ki, amelyek a Baltikum Oroszországgal szembeni védelmét szolgálják.
Bővebben…

Már legalább 20 halottja van a vasárnapi kolumbiai földcsuszamlásnak – jelentették a helyi hatóságok. A mentőcsapatok folyamatosan kutatnak az eltűntek után – több mint száz embernek veszett nyoma.Versenyt futnak az idővel a mentőegységek Kolumbiában, ahol több tucatnyi lakóházat temetett el a sárlavina.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik