Nagyvilág

Medvegyev nem zárta ki, hogy újra indul

Dmitrij Medvegyev orosz elnök nem zárja ki annak lehetőségét, hogy elindul a 2012-es elnökválasztáson - hangzott el egy hétfői interjúban.

“Ha az országban normális és stabil lesz a helyzet, és ha megvan a lakosság kellő mértékű támogatása, akkor nem zárom ki a lehetőséget” – mondta Medvegyev a lengyel tömegtájékoztatási eszközöknek adott interjúban, amelyet a Kreml portálján is közzétettek. “Ez a jövő zenéje. Vannak más kollégáim is, akik indulhatnak a választáson” – mondta ez elnök, Vlagyimir Putyin miniszterelnökre utalva.

Medvegyevet 2008-ban választották államfővé, miután a posztot kétszer egymás után betöltő Putyin utódjának jelölte. Az orosz alkotmány értelmében Putyin egymás után harmadszor már nem indulhatott az elnökválasztáson, ezért miniszterelnök lett belőle. Putyin is, Medvegyev is már többször kijelentette, hogy meg fognak egyezni arról, ki indul majd a 2012-es megmérettetésen.

Augusztus végén a miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy nem szabad az elnökválasztás “megszállottjává” válni. Ugyanakkor minden jel arra utal, hogy Putyin a közeljövőben nem szándékozik visszavonulni a hatalomtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik