Nagyvilág

Lázadás egy francia repülőjáraton

Felkelés tört ki egy Toulouse-ból Casablancába induló repülőjáraton, amikor megtudták, hogy a kétórás úton kétszer is le kell majd szállnia a közvetlen járatként meghirdetett gépnek.

A Jet4you casablancai székhelyű fapados légitársaság közvetlenül a szombat késő esti indulás előtt közölte az utasokkal, hogy két közbeeső állomást is be kell iktatniuk, mert egy másik gépük meghibásodott, és fel kell venni a várakozókat.

Az utasok körében erre heves felháborodás tört ki, mire a pilóta úgy döntött, így nem indul el, és felszólított mindenkit a gép elhagyására. Több mint nyolcvanan azonban nem voltak hajlandók erre, és a gépen töltötték az egész éjszakát. Többen csak vasárnap délután hagyták el a repülőt, amikor a légitársaság közölte, hogy közvetlen pótjáratot indít a marokkói városba.

Az eset pontos körülményeit jelenleg vizsgálják. Az illetékes francia államtitkár, Thierry Mariani az Europe 1 rádióadónak hangsúlyozta: ha kiderül, hogy a légitársaság gondatlanul járt el, annak következményei lesznek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Elstartolt a legzöldebb repülőgép (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik