Nagyvilág

Concorde-tragédia, kolumbiai földcsuszamlás, hőlégballon baleset [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Mintegy kétszáz embert temethetett el élve egy földcsuszamlás vasárnap a kolumbiai Medellín városban, ahol hetek óta tart az esőzés. A vöröskereszt helyszínen tartózkodó mentőegységei közölték, hogy az első becslések szerint az eltűntek száma legalább 150 és 200 közöttire tehető.
Bővebben…

A Continental Airlines amerikai légitársaság felelősségét állapította meg Párizs bírósága a tíz éve lezuhant Concorde repülőgép tragédiájában, amely 113 emberéletet követelt. Az amerikai légitársaságot a bíróság 200 ezer eurós pénzbüntetésre, valamint egymillió eurós kártérítés megfizetésére kötelezte.
Bővebben…

Előzetes vizsgálatot indított a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) annak kiderítésére, hogy Észak-Korea háborús bűnöket követett-e el Dél-Korea ellen.
Bővebben…

A magyar Költségvetési Tanács ügyében emelt szót hétfőn három külföldi költségvetés-felügyeleti szerv vezetője. A Financial Times internetes kiadásában megjelent levelet Robert Chote, a nagy-britanniai Költségvetési Felelősség Hivatalának elnöke, Lars Calmfors, a svéd Költségvetés-politikai Tanács elnöke és Coen Teulings, a hasonló profilú holland Központi Tervezési Iroda igazgatója írta alá.
Bővebben…

Egy olasz halászhajó megtalálta a szeptember 29-én eltűnt két amerikai hőlégballon-versenyző holttestének maradványait. Az adriai kikötő hivatalos értesítése szerint a halászhajó Vieste várostól 11 kilométerre ütközött bele a holttesteket tartalmazó hőlégballon gondolájába, nem messze Pugliától.
Bővebben…

Felkelés tört ki egy Toulouse-ból Casablancába induló repülőjáraton, amikor megtudták, hogy a kétórás úton kétszer is le kell majd szállnia a közvetlen járatként meghirdetett gépnek. A Jet4you casablancai székhelyű fapados légitársaság közvetlenül a szombat késő esti indulás előtt közölte az utasokkal, hogy két közbeeső állomást is be kell iktatniuk, mert egy másik gépük meghibásodott, és fel kell venni a várakozókat.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik