Nagyvilág

Robbanás egy kínai internetes kávézóban

Hat halottja és 38 sérültje van egy délnyugat-kínai internetkávézót ért szombat éjszakai robbanásnak.

A Kujcsou (Guizhou) tartományban fekvő Kajli (Kaili) belvárosában történt detonációt követően a mentők hat holttestet emeltek ki a törmelékek alól; a 38 kórházba szállított sérültből 9 állapota súlyos. A rendőrség közölte, hogy a robbanás időpontjában 45-en tartózkodtak a számítógépek mellett, mindössze egyetlen ember maradt sértetlen.

Az internetezők épülete teljesen romba dőlt, a környékbeli lakóházak ablakai betörtek. A legfrissebb hírek szerint a szomszédos vegyszerkereskedésben a két épület közös fala mellett tárolt, magas koncentrációjú alumínium klorid és salétromsav, valamint más tűz- és robbanásveszélyes anyagok, sósav és olaj robbant be.

A rendőrség őrizetbe vette a vegyi anyagok szabálytalan tárolásáért felelős férfit és az internetszolgáltató pont két vezetőjét is kihallgatták. A nyomozás még tart.

A tartományi közbiztonsági osztály tájékoztatása szerint az internetkávézó 140 számítógéppel üzemelt, és évek óta működött érvényes engedéllyel. Kajli a tartományi székhelytől Kujjangtól (Guiyang) körülbelül 175 kilométerre található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik