Külföld

Túlélte a kivégzését, de újra megteszik

admin
admin

2010. 12. 03. 11:44

Továbbra is kivégzés vár Ohióban arra a halálra ítéltre, aki a modern kori történelemben egyedüliként tavaly túlélte kivégzését - döntött helyi idő szerint csütörtökön az amerikai szövetségi állam legfelsőbb bírósága.

A férfi életét így már csak a szövetségi szintű bíróságok menthetik meg.

Romell Broomnál tavalyi kivégzésekor két órán át próbáltak megfelelő vénát találni ahhoz, hogy be tudják adni neki a méreginjekciót. Az elítélt elmondása szerint legalább 18-szor szúrtak bele, ami olyan erős fájdalmat okozott neki, hogy kiabált és sírt. A kísérletet Ted Strickland kormányzó utasítására hagyták abba.

Azért ítélték halálra Broomot, mert 1984-ben megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt. A tavalyi kivégzési kísérlet után ügyvédje keresetet nyújtott be a szövetségi állami legfelsőbb bírósághoz, és ebben azt állította, hogy jogszerűen többet nem kísérelhetik meg kivégzését, a legfelsőbb bíróság azonban most indoklás nélkül elutasította a beadványt.

A halálra ítéltek ügyvédjei szerint Ohióban valamilyen okból az ítélet-végrehajtóknak mindig gondot okoz a megfelelő véna megtalálása, és a kísérletezés nagy fájdalmat okoz. Szerintük nem megfelelően képzik ki őket.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.