Nagyvilág

Botrány az MTV stúdiójában

Újságírói személyeskedésre hivatkozva kirohant a Magyar Televízió Ma reggel című műsorából az afganisztáni választási csalással összefüggésbe hozott Katona Magda.

Az Afganisztánban élő magyar asszonyt azzal a videofelvétellel kapcsolatban hívták meg a köztelevízió reggeli műsorába, amelyet a The Washington Post közölt a minap, s amelyen az afganisztáni választások idején történt állítólagos vesztegetési jelenetben a lap feltételezése szerint ő látható.

Katona Magda Nasrin – aki megfigyelőként részt vett a szeptemberi parlamenti választásokon – az amerikai lapnak küldött e-mailben cáfolta, hogy ő szerepel a felvételen. A levélben közölte, hogy ő egy elismert afganisztáni szakértő, s nem tett semmi törvénybe ütközőt a választásokon. “Ez biztos, hogy nem én vagyok” – közli Katona Magda Nasrin a felvételen látható nőről, s hozzáteszi, hogy a videó “egy nagyon primitív hamisítvány”.

A The Washington Post csütörtökre virradóra honlapján megjelent cikkében közli, hogy a felvételen látható nő kilétét egyelőre nem lehetett független forrásból megtudni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megvan a Katona Magdáról szóló videó (Fn.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik