Nagyvilág

Betörtek a francia elnökjelölt lakásába

Két nappal elnöki ambícióinak hivatalos bejelentése után ismét betörtek az ellenzéki francia szocialista párti politikus, Ségolene Royal lakásába.

Ezt maga a politikus közölte szerda este, emlékeztetve arra, hogy négy éven belül immár harmadszor törtek be az egyik párizsi elővárosban lévő lakásába. Ségolene Royal mindezt olyan nem tolerálható kísérletnek nevezte, amelynek célja, hogy megfélemlítsék, illetve elbizonytalanítsák őt a legfontosabb pillanatokban.

Ségolene Royal hétfőn jelentette be, hogy a 2012-es elnökválasztáson harcba kíván szállni a jelenlegi államfővel, Nicolas Sarkozyvel. Amennyiben a “párbaj” létrejön, az kettejük immár második ilyen viadala lesz, Royal ugyanis a 2007-es választáson már indult, de alulmaradt Sarkozyvel szemben.

Ehhez azonban Royalnak még el kell nyernie a hivatalos jelöltséget saját pártjában, a francia Szocialista Pártban. Ez nem lesz könnyű számára, mert két szocialista politikus – Manuel Walls és Arnaud Montebourg – már közölte, hogy jelölteti magát.

A párt két “nehézsúlyú” politikusa – a szocialisták jelenlegi elnöke, Martine Aubry, továbbá Dominique Srauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezetője még nem nyilatkozott szándékáról. A párt elnökjelöltjét jövő ősszel választják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik