Nagyvilág

Túszul ejtettek egy tűzszerészcsoportot

Tálib fegyveresek egy rajtaütés során túszul ejtették egy afgán tűzszerészcsoport nyolc tagját, és felgyújtották két gépkocsijukat Afganisztán keleti részén.

Fazl Vahháb, a házi készítésű pokolgépek felkutatásával és hatástalanításával foglalkozó szervezet tagja ennek kapcsán elmondta, hogy a fegyveresek Nangarhar tartomány Torham határátkelőhelyénél támadták meg a 16 fős csoportot. Néhány órával később szabadon engedtek nyolc embert, de nyolc társukat még fogva tartják. Ezt megerősítette a határrendészet kelet-afganisztáni parancsnoka és a tartományi rendőrfőnök szóvivője is.

A NATO közlése szerint Dél-Afganisztánban egy afgánok vezette koalíciós egység több mint húsz lázadót ölt meg háromnapos hadművelete során. A katonák helybéliek értesítése alapján eredtek a lázadók nyomába, és Kandahár tartomány északnyugati részén több kábítószer- és pokolgépgyártó üzemre bukkantak. Közel 9 tonna robbanóanyagot, 41 puskát, nyolc géppisztolyt és lőszereket is találtak, továbbá 41 házilag készített pokolgépet hatástalanítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik