Nagyvilág

Befolyásos Soros, mikrochipes foglyok, európai klímagondok [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Másodszor állította össze a Foreign Policy a legbefolyásosabb gondolkodók 100-as listáját. Soros György a világ 100 legbefolyásosabb embere között a 14. lett. Az élen holtversenyben Warren Buffett (befektetési guru) és Bill Gates (Microsoft-alapító) áll.
Bővebben…

Kína kész magára hagyni Észak-Koreát és hajlandó elfogadni a két Korea egyesítését – vélekedett egy magas rangú dél-koreai diplomata a WikiLeaks dokumentumai szerint. A külügyminiszter-helyettes úgy vélte: Kína immár nem tekinti Észak-Koreát “hasznos és megbízható” szövetségesnek.
Bővebben…

“Magyarország kőolaját cseréli el orosz gázra” – ezzel a címmel közölt cikket a Kommerszant című tekintélyes orosz gazdasági-politikai napilap. “Magyarország Moszkvától engedményeket vár a Mol és a Malév árában, amelyeket meg akar vásárolni az orosz féltől, és cserébe esetleg atomenergetikai és gépipari szerződéseket, és/vagy a magyarországi gázeladásokra vonatkozó kedvezményeket ajánlhat fel” – írja a lap.
Bővebben…

Az Olaszországban és Spanyolországban ma születő gyerekek hét Celsius-fokkal magasabb nyári hőmérsékleteket tapasztalhatnak időskorukra, 2080-ra – figyelmeztetett az Európai Környezetvédő Hivatal (EEA).
Bővebben…

A szaúdi király azt tanácsolta a washingtoni kormánynak, hogy ültessen mozgáskövető mikrochipeket a guantánamói foglyok testébe. Ez derült ki a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott csaknem negyedmillió diplomáciai irat egyikéből.
Bővebben…

Kedden több tízezer diák vonult Róma utcáira, hogy a konzervatív kormány oktatási reformja ellen tiltakozzon. A diákok azt nehezményezik, hogy a kabinet 9 milliárd eurót (2500 milliárd forint) von el az oktatástól, emellett 130 ezer állást is megszüntet 2013-ig.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik