Nagyvilág

Megöltek egy atomtudóst Teheránban

Pokolgépes támadásokat követtek el két iráni atomtudós ellen hétfőn Teheránban. Az egyik tudós meghalt, a másik, valamint mindkettőnek a felesége megsebesült - jelentette több helyi médium.

A két merényletet azonos módon követték el közel egy időben a város különböző pontjain. Mindkét tudós az autóját vezette éppen munkába menet, és a feleségek is velük utaztak, amikor mindkét helyszínen motorosok a gépkocsi szélvédőjére helyezték a pokolgépet.

A támadásban Madzsid Sariari, a Sahid Behesti egyetem fizikaprofesszora, egyúttal az Iráni Nukleáris Társaság tagja meghalt – jelentette a Farsz hírügynökség. A másik tudós, Ferejdun Abbászi, aki a lézertechnikára szakosodott fizikaprofesszor ugyancsak a Sahid Behesti egyetemen, megsebesült.

Korábbi jelentések szerint az egyik támadásban megsebesült az egyik motoros is, de erről az iráni médiumok újabban nem szólnak.

Az utóbbi években még legalább két másik atomtudóst öltek meg az országban. Az iráni hatóságok szerint ezeket a gyilkosságokat nyugati hatalmak megbízásából hajtották végre az iráni atomprogram meghiúsításának céljával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik