Nagyvilág

Prostikkal mulattak a NATO-csúcs után

A novemberi lisszaboni NATO-csúcs tárgyalásainak feszültségét a grúz delegáció állítólag kiadós partival próbálta meg levezetni - írja a Heti Válasz internetes kiadása.

A portál a Correio de Manhã portugál napilap értesüléseire hivatkozva írja, hogy a kaukázusi ország képviselői több tucatnyi prostituáltat rendeltek a szállodába, és hajnalig mulatoztak.

A lányokat a grúz és örmény diplomaták a feleségükként mutatták be, s csak miután kiderült a valódi foglalkozásuk, szorgalmazta a szálloda a buli befejezését. Az újság úgy tudja, a diplomaták olyan hangosak voltak, hogy a francia delegáció nem tudott aludni, és végül állítólag maga Nicolas Sarkozy államfő ki is hívta a rendőrséget.

A Georgian Times beszámolója szerint az ellenzéki grúz kereszténydemokraták már szorgalmazzák a felelősségre vonást, az incidens – amelyet a portugál rendőrség is regisztrált – ugyanis ronthat Grúzia nyugati megítélésén. Az autoriter Mikhail Szakasvili kormánya azonban mindenféle vádat visszautasít, s a kormánypárt szerint ismét az oroszok állhatnak e lejárató kampány mögött. Eme érv persze mindig előjön, ha valami kínos esetet kell megmagyarázni Tbilisziben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik