Nagyvilág

Fellegi szerdától egyezkedik Moszkvában

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos Moszkvában tárgyal szerdán a Magyar-orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság orosz társelnökével a KKB soron következő ülésének előkészítésére - közölte a tárca kedden délután.

Az újabb társelnöki találkozó célja az írásban adott válasz szerint: „a KKB soron következő ülése előkészítésének folytatása, a tárgyalás tematikájának pontosítása, egyeztetése”.

Legutóbb október 8-án Budapesten tárgyalt Viktor Zubkov és Fellegi Tamás. A tárgyalásokat követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya közleményben ismertette az akkori megállapodást: a közeljövőben szakértői tárgyalásokra kerül sor az energetikai együttműködés és a Malévval kapcsolatos kérdések ügyében.

Fellegi Tamás a múlt pénteken adott televíziós interjúban reményét fejezte ki, hogy november 30-án a legfelsőbb vezetői szinten – Orbán Viktor magyar és Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök moszkvai találkozóján – mindazok az alapvető politikai döntések meg tudnak születni, amelyek szükségesek például ahhoz, hogy a Malév-ügyet véglegesen le tudják zárni. A miniszter kitért arra is, hogy szükség van arra, hogy véglegesen ki tudjon alakulni az a keret, amelyben létrejöhet a hosszú távú energetikai stratégiai együttműködés az orosz partnerekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik