Nagyvilág

Kabul biztonságosabb a gyerekeknek, mint London

A NATO egyik képviselője szerint Kabul biztonságosabb a kiskorúak számára, mint egy-két európai főváros vagy akár New York.

A bombatámadások és a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények csökkenésével az afgán főváros feltehetően biztonságosabb a fiatalok számára, mint London vagy Glasgow – mondta Mark Sedwill NATO-képviselő a BBC hírtelevízió egyik műsorában, amely a háborús övezetben élő kiskorúakra fókuszált.

Az Associated Press hírügynökség értesülése szerint Sedwill elmondta: csökkent az erőszak Kabulban, és a gyermekek többsége biztonságban éli mindennapjait „A gyermekek itt nagyobb biztonságot élveznek, mint például New Yorkban vagy bármelyik nagyvárosban – fogalmazott Sedwill.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) rámutatott: a NATO és az afgán hadsereg által okozott halálesetek és sebesülések száma 30 százalékkal esett az idei első hat hónapban mért szinthez képest. 2010 első felében ez az arány láthatóan emelkedett: január és június között a női áldozatok száma 6, a gyerekeké 55 százalékkal nőtt a 2009-eshez képest.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kilenc éve kezdődött az afganisztáni háború (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik