Nagyvilág

Orbán lengyel és spanyol kollégájával tanácskozott

Orbán Viktor a közép-európai stratégiai együttműködés fontosságáról Borislaw Komorowski lengyel elnökkel, a gazdasági növekedés beindításának fontosságáról, valamint az EU bővítéséről pedig a spanyol miniszterelnökkel tárgyalt a NATO csúcstalálkozóján szombaton.

A közép-európai stratégiai együttműködés fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor kormányfő a NATO-csúcstalálkozón Bronislaw Komorowski lengyel elnökkel – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton.

A közlemény szerint a magyar miniszterelnök december elsején Varsóba látogat, ahol találkozik Donald Tusk lengyel kormányfővel. „Magyarország és Lengyelország együttműködése különösen fontos azért, mert a két ország egymást követi jövőre az EU soros elnöki posztján” – emlékeztetett Szijjártó Péter.
Orbán lengyel és spanyol kollégájával tanácskozott 1

Többek között a gazdasági növekedés beindításának fontosságáról, valamint az EU bővítéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök spanyol kollégájával, José Luis Rodriguez Zapateróval.

A kétoldalú megbeszélésre szintén a NATO brüsszeli csúcstalálkozóján került sor. A két kormányfő találkozóján a magyar EU-elnökség fél éve alatt várható eseményeket vitatta meg.
Orbán lengyel és spanyol kollégájával tanácskozott 1

A magyar elnökség ideje alatt az unió napirendjén alapvetően gazdasági ügyek fognak szerepelni, de Orbán Viktor elkötelezte magát az európai romastratégia elkészítése mellett is.

A tárgyalópartnerek hosszasan beszélgettek a gazdasági növekedés beindításának fontosságáról, valamint az EU bővítéséről is – olvasható a miniszterelnöki szóvivő közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik