Nagyvilág

Az al-Kaida a Reichstag megtámadására készülhet

Az al-Kaida és vele szövetséges csoportok valószínűleg támadásra készülnek a berlini parlament, a Reichstag ellen - írja a Der Spiegel.

A hamburgi magazin hétfőn megjelenő legfrissebb számában, melyből a német hírügynökség szombaton részleteket közölt, azt írta, hogy a terroristák a rajtaütés során túszokat akarnak ejteni, és lőfegyverekkel vérfürdőt rendeznének a német parlament épületében. Ezek az információk – amelyek a Der Spiegel szerint egy dzsihád-harcostól származnak – késztették Thomas de Maiziere szövetségi belügyminisztert a hét közepén arra, hogy iszlamisták készülő terrortámadására figyelmeztessen az ország területén.

A hetilap szerint az informátor – aki Németországon kívül tartózkodik – az elmúlt napokban több ízben telefonon hívta a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt (BKA). Valószínűleg ki akar szállni az akcióból – vélte a Der Spiegel.

Az informátor szerint a terrorkommandó hat főből áll. Ketten közülük már hat-nyolc hete Berlinbe érkeztek, és ott illegalitásba mentek. Négy további merénylő – egy német, egy török, egy észak-afrikai és még egy férfi, akinek a személyazonosságát az informátor nem ismeri – indulásra készen állnak. A támadásokat februárra vagy márciusra tervezik – írta a Spiegel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik