Nagyvilág

Soros keményen bírálta Obamát

Soros György az amerikai Demokrata Párt pénzügyi támogatóinak e héten megtartott washingtoni tanácskozásán kijelentette, hogy keményebb küzdelmet vár el Barack Obamától.

A liberális érzelmű milliárdos befektető kilátásba helyezte, hogy ellenkező esetben a donorok másra költik majd adományiakat – adták hírül amerikai médiaforrások.

A The Huffington Post liberális hírportál több forrásból is tudni véli, hogy Soros a Demokrata Párt pénzügyi támogatóit tömörítő Democratic Allince (Demokrata Szövetség) e heti, háromnapos ülésén odáig ment az Obama-kormányzat bírálatában, hogy felvetette donortársainak: az elnök támogatása helyett másra fordítsák adományaikat.

Soros a portál informátorai szerint kijelentette, hogy hozzászokott már a vesztésre álló csaták megvívásához, de nem szeret harc nélkül veszíteni. Az üzletember úgy vélekedett, hogy a választási vereség után meg kell húzni a határt. “És ha ez az elnök nem tudja azt tenni, amire szükségünk van, akkor ideje másfelé tekintenünk” – idézte a The Huffington Post Soros Györgyöt.

“Noha Soros felszólalása néhány jelenlévőben azt a benyomást keltette, hogy üdvözölné, ha az előválasztásokon az elnöknek kihívója akadna, annak lényege több forrás szerint másban rejlett” – írta a The Huffington Post. A portál szerint a beszéd lényege az volt, hogy ideje az adományokat egy olyan progresszív infrastruktúrába fektetni, amely olyan feladatokat tűz ki maga elé, amelyeket az elnök vagy nem tud vagy nem akar megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik