Nagyvilág

Halott magzatok Thaiföldön, bányarobbanás, új NATO-stratégia [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A francia elnök világossá tette, hogy támogatja a magyar uniós elnökséget – mondta pénteken Orbán Viktor Párizsban Nicolas Sarkozyvel folytatott megbeszélését követően. A közel egyórás találkozó után a miniszterelnök elmondta: Európa legizgalmasabb kérdéseit tárgyalta meg francia kollegájával.
Bővebben…

Csaknem ezer halott magzat maradványait találták meg pénteken abban a thaiföldi templomban. A felfedezés sokkolta Thaiföldet, rávilágított arra, hogy mekkora mértékű lehet az illegális abortusz gyakorlata.
Bővebben…

27 bányász rekedt a föld alatt egy bányarobbanás következtében Új-Zélandon. A mentők egyelőre nem léptek be a bánya területére, a biztonsági szakértők szerint ugyanis elképzelhető, hogy a robbanást gázszivárgás okozta.
Bővebben…

Egyre több magyarországi diák jelentkezik a romániai felsőoktatási intézményekbe. A kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) jelenleg 80–100 magyarországi diák tanul. Rajtuk kívül évente 200–250 diák tölt egy-egy félévet Kolozsváron Magyarországról.
Bővebben…

Diplomáciai források szerint közvetlenül a lisszaboni NATO-csúcstalálkozó pénteki kezdete előtt kompromisszum született Németország és Franciaország között az új stratégiáról. A stratégiai koncepció tervezetében szerepel az, hogy a NATO az Egyesült Államok európai rakétavédelmi terveihez kapcsolódóan meg akarja teremteni a szövetség európai területének teljes védelmi lefedettségét ballisztikus rakéták esetleges támadása ellen.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik