Nagyvilág

Orbán elismerte, nem tudja, mi lesz

Orbán Viktor szerint a legnagyobb gond, amivel egész Európához hasonlóan Magyarország is jelenleg küszködik, az eladósodottság. A kormány ezért minden erejét az államadósság szintjének csökkentésére fordít- mondta a Párizsban tárgyaló miniszterelnök.

A kormányfő miután Angel Gurríával, a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) főtitkárával ebédel újságíróknak azt mondta, hogy az elemzőknek nincsen könnyű dolga a speciális magyar helyzetre szabott szokatlan gazdaságpolitikai kísérlettel, mert annak egyes részei egyértelműen tetszenek a piacnak, más részeit, mint például a bankadót vagy válságadót viszont “gyűlöli” a piac.

Orbán elismerte, hogy “nem lehet megmondani előre, hogy beválik-e vagy sem”, s “a kudarc esélye is mindig benne van egy ilyen kísérletben”. “De mi a siker esélyét akarjuk valóra váltani” – tette hozzá.

A kormányfő megerősítette, hogy a kormányzatnak az az ambíciója, hogy Magyarország a ciklus végére Közép-Európa legversenyképesebb gazdasága legyen.

Ehhez meglátása szerint egyszerre kell beszállni egy adó- és hiánycsökkentési, valamint egy gazdasági növekedési versenybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik