Nagyvilág

Étlen utasok tüntettek a Ryanairnél

A Ryanair légitársaság több mint száz elégedetlen utasa tiltakozott négy órán át étlen-szomjan ülve a sötét repülőgépben, mert járatukat átirányították Belgiumba.

Az utasok – többnyire francia turisták – Marokkóból indultak, és az eredeti tervek szerint Párizs közelében landoltak volna. A gép végül Belgium déli részén, Liege városának repülőterén szállt le. Amikor ezzel szembesültek, megtagadták, hogy elhagyják a gépet, amelyen nem tudták használni a mosdót, nem volt vizük, és be is voltak zárva.

“A pilóta elhagyta a gépet, még a pilótafülke ajtaját is nyitva hagyta” – mondta az egyik utas, aki feleségével, illetve két kisgyerekével tartott Párizs felé.

Órákig tartó, utólag “nehéznek” minősített tárgyalások után a hatóságoknak sikerült meggyőzniük az utasokat, hogy szálljanak ki a gépből, és a repülőtéren várják meg a buszt, amely eredeti úti céljukra viszi őket.

Ezután elmondták, hogy gépük eleve háromórás késéssel szállt fel kedd este. Mire a Párizstól nyolcvan kilométerre lévő Bauvais repterére értek volna, a létesítmény már bezárt, így nem fogadott járatokat. Ezért a gép végül Liege-ben szállt le valamivel éjfél előtt.

Az utasok hajnali fél négykor “adták meg magukat”. Egyikük megjegyezte, hogy a járatot anélkül irányították Belgiumba, hogy nekik szóltak volna, ezért döntöttek a tiltakozás mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik