Nagyvilág

Elkapkodták George Bush könyvét

Az eladásokat tekintve nagy siker George W. Bush volt amerikai elnök Döntési helyzetek című könyve, a megjelenés első hetében 775 ezer példányt adtak el belőle.

A Random House kiadó alá tartozó Crown Publishers 1,85 millióra emelte az első kiadás példányszámát, elektronikuskönyv-formátumban már több mint százezer kelt el Bush elnök memoárjából. “Arra számítunk, hogy az ő könyve lesz az ünnepi szezon egyik legnagyobb sikere” – fogalmazott közleményében a Crown Publishers alelnöke.

George Bush nem sokkal hivatalból való távozása – vagyis 2009 januárja után – kötött megállapodást a kiadóval. A politikus népszerűsége mélypontján volt, akkoriban senki sem számított arra, hogy memoárjai iránt ekkora érdeklődés támad.

A kötet vegyes kritikákat kapott, de az Amazon.com internetes áruház oldalán már megjelenése előtt az eladási listák elején volt. Ezt a helyét azóta is őrzi. Visszaemlékezésében Bush ír a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról, az arról szóló döntésekről, hogy csapatokat küld Afganisztánba és Irakba, valamint a Katrina hurrikánról is.

A volt elnök azonban így is messze elmarad elődétől, Bill Clinton Életem című könyve 2004-ben 900 ezer példányban fogyott az első héten. Clinton egyébként “jól megírt, és az elejétől végéig érdekes” könyvként jellemezte Bush memoárját.

AJÁNLOTT LINKEK:

Visszaszerezheti elvesztett népszerűségét Bush (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik