Nagyvilág

Szívrohamot kapott a brazil alelnök

Kórházba szállították Fernando Lugo paraguayi államfőt. A politikus a kemoterápia mellékhatása miatt lett rosszul. Ezalatt a brazil alelnököt szívroham miatt kellett kórházba vinni.

Az 59 éves Lugo paraguayi elnöknél nemrég rosszindulatú daganatot állapítottak meg az orvosok, és jelenleg is zajlik kemoterápiája, és sugárkezelést is kap. A politikus irodájában lett rosszul csütörtökön: fájdalmai, szapora légzése és szédülése miatt kórházba szállították, majd a 40 perces vizsgálat után hazaengedték, és pihenést írtak elő számára. Az államfő betegségét még augusztusban jelentették be, néhány napot egy brazíliai klinikán is eltöltött, miután komplikációk léptek fel nála.

Közben a brazil alelnököt is kórházba kellett szállítani csütörtökön. A 77 éves José Alencar a hivatalos közlés szerint szívrohamot kapott. A Sao Paulo-i Szíriai-Libanoni Kórház orvosai szerint a katéteres vizsgálat szerint nincs komoly elzáródás artériáiban, jelenleg stabil az állapota, de megfigyelésre benntartják. A legutóbbi választások nyomán Lula elnökkel együtt januárban leköszönő Alencar régóta betegeskedik. Szeptemberben tüdőödéma miatt szállították kórházba, 1997-ben pedig daganatos betegségét kezelték. Az elmúlt években 15 operációja volt: műtötték a veséjét, a gyomrát, prosztatarákját, 2005-ben a szívét, egy éve pedig bélelzáródását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik