Nagyvilág

Rómába látogat Canterbury érseke

Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán egyház feje november 17-én érkezik Rómába, hogy részt vegyen a keresztény egység elősegítésére létrehozott pápai tanács megalapításának 50. évfordulóján - jelentette be a Vatikán.

Williams érseket két nappal azelőtt fogadja XVI. Benedek pápa, hogy összeül a rendkívüli konzisztórium, amelyen a bíborosi kollégium tagjai egyebek között a római katolikus papok által elkövetett szexuális visszaélésekről fognak tanácskozni, de megvitatják az ismét a katolikus egyházhoz csatlakozni kívánó anglikánok ügyét is. Canterbury érsekén kívül részt vesz az évfordulós megemlékezésen Ziziulasz, Pergamon ortodox metropolitája is.
A Vatikán tavaly ősszel jelentette be, hogy szervezeti keretet kínál az egyházukban csalódott anglikán híveknek az akár egyéni, akár csoportos csatlakozásra a katolikus egyházhoz, miközben egyes vallási hagyományaikat megőrizhetik. Hétfőn az anglikán egyház öt püspöke jelezte, hogy a katolikus egyház tagjává kíván válni, élve a Vatikán által felkínált lehetőséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik