Nagyvilág

Világkörüli turnéra indul a Roxette

Tíz év után jövőre ismét világkörüli turnéra indul a nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű svéd popduója, a Roxette.

A Back with their Greatest Hits 2011 című koncertsorozaton a rajongók nemcsak a korábbi nagy slágereket, hanem a jövő tavaszra tervezett új stúdióalbum néhány dalát is meghallgathatják – jelentette be a Mawi Concert szervezőiroda Lipcsében.

Marie Fredriksson énekesnő és Per Gessle gitáros-dalszerző koncertsorozata 2011. március 1-jén Oroszországból indul, a duó aztán fellép többek között Litvániában, több dél-amerikai országban, Dél-Afrikában, Csehországban, Németországban és természetesen hazájában, Svédországban is.
A Magyarországhoz legközelebbi fellépés a zenekar honlapja szerint június 6-án Ausztriában, Graz mellett lesz.

Fredriksson és Gessle 1986-tól kezdve zenéltek együtt, a Roxette működését azonban hét évvel ezelőtt megszakították, amikor az énekesnőnél életveszélyes agytumort diagnosztizáltak, amelyből azóta szerencsésen felgyógyult.

A svéd duó legnagyobb slágerei közé tartozik a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love, a Sleeping In My Car, a Look vagy a Joyride. Eddig világszerte több mint 55 millió albumot adtak el.

Az ABBA után a második legsikeresebb és világszerte ismert svéd zenekarnak számító Roxette hosszú kihagyás után tavaly lépett újra színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik