Nagyvilág

Tortát nyomtak az érsek arcába

Léonard humorosan fogta fel az esetet, és kijelentette: a torta ízletes volt.

Tortát nyomtak André-Joseph Léonard érseknek, a belgiumi katolikus egyház vezetőjének az arcába a mise alatt egy videofelvétel szerint, amely a napokban került fel az internetre, de csak most figyelt fel rá a sajtó. A YouTube videómegosztó portálon megtalálható felvétel a hétfői mise közben mutatja a főpapot a brüsszeli székesegyházban, amint a szertartást celebrálja. Látszik, amint hirtelen odalép hozzá valaki, a kezében egy tortával, amelyet az érsek arcába nyomott, majd elrohant.

Léonard humorosan fogta fel az esetet, és kijelentette: a torta ízletes volt. A Het Nieuwsblad flamand napilap szerint az érsekség szóvivője megerősítette az incidens tényét, és azt mondta, hogy a papi ruházat megtisztítása után folytatódott a mise. Az egyház nem tett följelentést – közölte, hozzátéve, hogy “fogalmuk sincs, ki volt a tettes, és milyen szándék vezette”.

André-Joseph Léonard érsek a helyi sajtó szerint az utóbbi napokban vitát kavart kijelentéseivel, amelyeket az AIDS-szel, a pedofil papokkal és a homoszexualitással kapcsolatban tett – jegyzik meg a hírügynökségek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik